طراحی سایت که به وب دیزاین Web-Designهم معروف است به صورت کلی به مهارت، توانایی و تخصص لازم برای ساخت و راه اندازی صفحات وب گفته میشود. این روزها راه اندازی وب سایت برای خیلی از افراد به یک موضوع داغ تبدیل شده و یکی از دلیل های آن هم این است که خیلی از ثروتمندان دنیا از کسب و کارهای اینترنتی به این ثروت دست پیدا کرده اند.
اما موضوع مهم این است که خیلی از افراد به دلیل های واهی که می توان آن را ترس از شکست و یا مبهم بودن مسیر دانست، از طراحی سایت و راه اندازی یک کسب و کار در بستر اینترنت، پا پس می کشند و هیچ اقدامی برای راه اندازی وب سایت از خودشان نشان نمی دهند.
برای طراحی سایت حرفه ای، از مهارت، توانایی و تخصص متفاوت و متنوعی استفاده می شود تا یک وب سایت به صورت حرفه ای طراحی شود. همان طوری که در دنیای واقعی از رنگ ها، وسایل خانه، کابینت، مبلمان و غیره برای زیباتر شدن منزل خود استفاده می کنیم به همان اندازه هم از ابزارهای متفاوت و متنوع زیادی برای زیباتر شدن وب سایت خود بهره کافی را می بریم.
این مورد به منزله این است که در دنیای اینترنت ابزارهای متفاوتی در اختیار برنامه نویس ها و اشخاصی که به طراحی سایت مشغول هستند، قرار می گیرد تا بتوانند وب سایت هایی زیبا و کاربرپسند را طراحی کنند. شما هم می توانید اقدام به طراحی وب سایت نمایید و از این طریق کسب درآمد کنید.
همان طوری که در بالا هم به این موضوع اذعان کردیم، طراحی سایت به وب دیزاین (Web-Design) هم معروف است و به صورت کلی به مراحل ساخت، ایجاد و طراحی یک صفحه در دنیای اینترنت به منظور معرفی محصولات، کالاها یا خدمات، طراحی وب سایت گفته می شود.
طراحی و ایجاد وب سایت یکی از روش هایی است که شرکت ها و صاحبان کسب و کارها به وسیله آن می توانند وارد دنیای اینترنت شده و از این طریق محصولات و خدمات خود را به فروش برسانند. دنیای اینترنت آنقدر گسترده است که به راحتی قادر است امکانات زیادی را در اختیار شما قرار دهد تا خیلی سریع تر به اهداف خود دست پیدا کنید.
تیم برنرزلی اولین شخصی بود که در سال 1991 میلادی توانست اسم خودش را به عنوان مخترع وب به ثبت برساند. یکی از اولین وب سایت هایی که توسط برنرزلی طراحی شد بر پایه ابرمتن و ارتباط برای ارسال ایمیل بود. این وب سایت قادر بود یک متن کاملاً ساده که هیچگونه تصویر، گرافیک و یا رنگ بندی در اختیار نداشت را به نمایش بگذارد.
به صورت کلی می توان وب سایت ها را به دو دسته اصلی تقسیم بندی نمود.
وب سایت هایی که به صورت استاتیک طراحی می شوند فقط در قسمت فرانت اند، برنامه نویسی انجام می شود. این بدین معناست که مطالب و همچنین محتوای سایت تنها یک بار گردآوری می شود. هر کدام از صفحات این نوع سایت ها هم در طراحی سایت به صورت مجزا طراحی و بارگذاری می شود.
وب سایت استاتیک بیشتر مختص معرفی وب سایت کاربرد دارد. چرا که وب سایت های معرفی تا مدت های زیادی محتوای خود را تغییر نمی دهند. از همه مهم تر اینکه هرگونه تغییری در محتوای وب سایت ها بایستی تحت نظر طراح و برنامه نویس وب انجام شود.
در این نوع طراحی سایت، در هر دو قسمت بک اند و فرانت اند برنامه نویسی انجام می شود. به طور کلی وب سایت هایی که به این شکل طراحی می شوند بایستی به صورت مداوم اقدام به تولید محتوا نمود و به اصطلاح آن را به روز رسانی کرد. وب سایت های داینامیک با توجه به کاربردی که وب سایت دارد، طراحی و توسعه داده می شوند.
بدون شک راه اندازی وب سایت در دنیای اینترنت برای هر شخصی می تواند مزیت های بیشماری را به همراه داشته باشد. از جمله این مزیت های می توان به موارد زیر اشاره نمود:
به نسبت کسب و کارهای فیزیکی راه اندازی و طراحی سایت در فضای آنلاین بسیار کم هزینه تر خواهد بود
کسب و کارهای اینترنتی بدون شک خیلی سریع تر از کسب و کارهای فیزیکی راه اندازی می شوند
درآمدی که در کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد قابل قیاس با کسب و کارهای فیزیکی نیست و به صورت 24 ساعته و بدون تعطیلی می توانید اقدام به فروش محصولات و خدمات داشته باشید و می توان اینگونه گفت که درآمد آن دائمی و همیشگی است
بعد از طراحی سایت با خیال راحت می توانید تمامی محصولات و خدمات خودتان را به صورت خودکار به فروش برسانید. چرا که هیچ نیازی به داشتن اپراتور فروش نخواهید داشت
کسب و کارهای اینترنتی تنها کسب و کارهایی هستند که از سرتاسر دنیا می توانید مشتری های زیادی را به سمت خودتان جذب نمایید
با برنامه ریزی دقیق خواهید توانست خدمات متنوع تری را به مخاطبین ارائه و از این طریق بازارهای جدید را کشف و درآمد خودتان را افزایش دهید
هزینه تبلیغات در دنیای مجازی از تبلیغ در وب سایت گرفته تا شبکه های مجازی به نسبت تبلیغات سنتی بسیار کم هزینه تر خواهد بود
خوشبختانه برای راه اندازی و طراحی سایت در دنیای اینترنت و کسب درآمد از آن، راه ها و موضوعات متفاوت و متنوعی را پیش رو خود خواهید داشت و این از مزیت های بزرگ این نوع کسب و کارها به شمار می رود. اما پیشنهاد می کنیم قبل از اینکه قدمی برای طراحی سایت بردارید با انواع دسته بندی های وب سایت ها آشنا شوید.
این نوع وب سایت ها بیشترین تمرکز خود را بر روی تولید محتوا قرار داده اند و اکثر کاربران و مشتریانی که وارد این وب سایت ها می شوند به جهت مطالعه محتواهای تولید شده مراجعه می کنند. از این نمونه وب سایت ها می توان به وب سایت های خبری، علمی، نشریه ها، وبلاگ ها، اطلاع رسانی، کتابخانه های آنلاین، وب سایت های سرگرمی و تفریحی و غیره اشاره نمود.
نمونه دیگر از وب سایت ها در طراحی سایت، سایت هایی هستند که اعضاء و کاربران آنها نقش بسیار زیادی در رشد، پیشرفت و همچنین ادامه فعالیت آنها دارند. می توان اینگونه گفت که این نوع وب سایت های کاربر محور به صورت مداوم در حال رشد و توسعه هستند. از جمله این نوع وب سایت ها می توان به شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک، توییتر، تلگرام، لینکدین، واتساپ، یوتیوب، آپارات و غیره اشاره نمود.
این نوع وب سایت در طراحی سایت بیشتر با اهداف فروش محصولات و کالاهای فیزیکی یا ارائه خدمات آنلاین طراحی می شوند. وب سایت های خدمات محور به طور معمول با اهداف تجاری طراحی و راه اندازی می شوند. از این نمونه وب سایت های خدمات محور می توان به وب سایت های فروشگاهی، سایت بانک ها، اداره های دولتی، خدمات آموزشی و دانشگاهی، تجارت الکترونیک و غیره اشاره نمود.
همان طوری که از نام این نوع وب سایت ها می توان متوجه شد، این سایت ها ترکیبی از محتوا و خدمات را شامل می شوند. به طور مثال یک وب سایت مانند فروشگاه اینترنتی دیجی کالا را در نظر بگیرید. این وب سایت علاوه بر اینکه محصولات و کالاهای خود را به صورت فیزیکی به مشتریان خود عرضه می کند در قسمت دیجی کالا مگ هم سعی می کند بهترین و پربارترین محتواها را به مخاطبین عرضه کند.